Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Τ΄ ΑΓΓΕΙΑ ΓΙΝΗΚΑΝ ΘΥΜΙΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΛΙΒΑΝΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ΄ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ


Άμαν ανοίξω το στόμα μου μόνο πελλάρες λαλώ...


Έμελλε να ακούσουμε και αυτό από τον εις το σιδηρούν παραπέτασμα σπουδάσα, φανατικόν υπερασπιστήν του προδοτικού σχεδίου Ανάν Τουμάζο Τσιελεπή. Τόλμησε ο αυτοαποκαλούμενος ''συνταγματολόγος'', ''διεθνολόγος'', ''νομικός''...χωρίς καμία νομική γνώση να τα βάλει με το μεγάλο εθνικό ηγέτη Βάσο Λυσσαρίδη. Ενώπιον εδονοπουλικού ακροατηρίου είχε το θράσος ο υψηλόμισθος, με λεφτά του δημοσίου, αήθης αριστερίσκος να ειρωνευτεί μιλώντας απαξιωτικά για ένα ηγέτη που ανάλωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για τα δίκαια του λαού και του τόπου.
Την ώρα που ο Βάσος Λυσσαρίδης έδινε το παρόν του ως γνήσιος αριστερός συμμετέχοντας ενεργά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ οι τότε ομογάλακτοι του κυρίου Τσιελεπή αποκαλούσαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ τρομοκράτες. Την ώρα που ο Βάσος Λυσσαρίδης υπερασπιζόταν τη Κύπρο το 1963-64 από τους τρομοκράτες της ΤΜΤ οι ορθόδοξοι αριστεροί του ''επιφανούς'' χωρίς πτυχίο ''συνταγματολόγου'' τηρούσαν ουδετερότητα. Την ώρα που ο Βάσος Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ προέβαλλαν αντίσταση στο προδοτικό πραξικόπημα οι ομογάλακτοι του κυρίου Τσιελεπή κερνούσαν γλυκό καρυδάκι τους πραξικοπηματίες. Την ώρα που η ΕΔΕΚ και ο Βάσος Λυσσαρίδης αγωνίζονταν για την επάνοδο του εθνάρχη Μακαρίου στη Κύπρο οι ομογάλακτοι του αυτοαποκαλούμενου συνταγματολόγου αποκαλούσαν το Γλαύκο Κληρίδη καλό καραβοκύρη.
Είναι πολύ μικρός και στο ανάστημα και στο μυαλό ο ακελικός συυμβουλάτορας του Προέδου της Δημοκρατίας για να μιλά τόσο απαξιωτικά για ένα εθνικό ηγέτη του μεγέθους του Βάσου Λυσσαρίδη. Η μόνη απάντηση που έχουμε να δώσουμε προς το κύριο Τσιελεπή είναι: ''έξεστιν κλαζομενίοις ασχημονείν...''!

8 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΜΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΑΞΙΟΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΑΥΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ, ΛΑΜΒΑΝΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ κ.ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ κ. ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα.

  Υπάρχουν ακόμη 2 εδεκίτικα ιστολόγια για να βάλεις στο blog σου στους συνδέσμους.

  Ξενής Ξενοφώντος και Εμπροσθοφύλακας.

  Καλή επιτυχία σου εύχομαι συναγωνιστή. Η ΕΔΕΚ σκίζει στο διαδίκτυο!

  ΕΔΕΚ-ΛΑΟΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

  ΛΑΟΥ ΓΡΟΘΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε ...Χαλαρέ,
  δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου; τί θέλεις να πείς, μήπως ότι ο Κληρίδης είναι 3 φορές πιό 'μάγκας' από το Γιατρό γιατί έπαιρνε 3 φορές πιο πολλές ψήφους;
  Πές μας κάτι ουσιαστικό σε παρακαλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ; ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΟΠΩΣ Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!! ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΓΚΙΑΣ 'Η ΚΑΤΙΟ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ε όχι και να συγκρίνουμε το μεγάλο Αγωνιστή Βάσο Λυσσαρίδη, με τον πατέρα της ομοσπονδίας και του Σχεδίου Ανάν, μεταπραξικοπηματία Κληρίδη!

  Αν είναι δυνατόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟΙ... ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ, ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, ΤΟ ΓΛΑΥΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ 1998;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΕΔΕΚ ΠΟΥ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ;;  ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ (ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ 1977), Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ 1979) ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 8ης ΙΟΥΛΙΟΥ. Ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΘΕΣΕΙΣ" ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΦΤΕΤΕ, ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ, ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ..

  ΚΡΙΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΟΥΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΛΩΒΗΣΕΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σήμερα, και κάπως αργά, αλλά και τυχαία μπήκα στο ιστολόγιό σας και είδα τα του Τουμάζου Τσιελεπή, ύστερα από την ιστορική επιστολή αρχές Φεβρουαρίου που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης για την ομογάλακτη φίλη του εδώ στην Ελλάδα Θάλεια Δραγώνα. Η οποία παραδόξως είναι και αυτή καθηγήτρια Πανεπιστημίου χωρίς πτυχίο !!! Εκείνο που κάνει εντύπωση σ' όλη αυτή την ιστορία είναι το γεγονός απευθυνόμενος στον xalaro ότι ο "γιατρός", είναι ο μόνος Κύπριος πολιτικός που τουλάχιστον στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης σε περισσότερους από 500 μεγάλους και μικρούς Δήμους της Χώρας. Δεξιοί και αριστεροί Δήμοι, κατά καιρούς, ομόφωνα τον τίμησαν και του απέδωσαν τις οφειλώμενες τιμές, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την άδολη αγωνιστική του δράση. Μήπως μπορεί να πεί κάποιος, ποιός άλλος κύπριος πολιτικός πέτυχε αυτή την καθολική αναγνώριση απο τις διάφορες ελλαδίτικες τοπικές κοινωνίες; Και να ήταν μόνο αυτές; Μέχρι και οι Αλβανικοί Δήμοι Χειμάρας, Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα κλπ ομόφωνα τον τίμησαν. Μη μου πεί κανείς ότι τα Δημοτικά αυτά Συμβούλια ήταν στην πλειοψηφία τους ελληνικής καταγωγής γιατί τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι... Πρόταση αν θέλετε αναρτήστε και την επιστολή του Μίκη. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ-Ελλάς. Προσωπικό e-mail kontogiorgosn@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή